BIBIN

Ditt informasjonsbibliotek på nett

Hjem » Nye EU regler gir billigere bildeler

Nye EU regler gir billigere bildeler

Nye EU regler gir billigere bildeler

De nye EU reglene legger til rette for at andre leverandører får tilgang til spesifikasjoner på bildeler. Dette gjør at flere verksteder kan tilby samme kvalitet som merkeverkstedene på reparasjon av bilen din.

Krav til at bilprodusenter frigir spesifikasjoner

De nye EU reglene gjør at bilprodusenter frigir spesifikasjoner på deler. Tidligere har merkeverksteder kunnet kreve at bilene repareres hos dem for at du skal beholde garantien på bilen din. På denne måten har de hatt et konkurransefortrinn overfor alternative verksteder innenfor garantitiden. Bilen kunne bli reparert akkurat like bra, og i noen tilfeller bedre, hos alternative verksteder, men likevel har garantiregler krevd at vi må benytte merkeverksted. Nå er ikke dette lenger tilfelle. Du kan nå få en like bra reparasjon og bildeler hos http://www.BildelerSTORE.co.NO som er en nettbutikk med billige bildeler av høy kvalitet som enten er produsert etter samme spesifikasjon eller er levert av samme underleverandør. Merkeverkstedene er ikke lenger eneste alternativet når du velger verksted.

Større konkurranse på salg av deler

Disse reglene gjør også at det er større konkurranse på salg av deler til bil. Mange bilprodusenter som f.eks BMW, benytter underleverandører for å produsere deler til bilene sine. Det vil si at du med de nye reglene kan få kjøpt akkurat samme deler fra samme produsent via en annen salgskanal. Alternativt får du deler fra andre leverandører som er produsert etter samme spesifikasjon. Dette betyr selvfølgelig ikke at du er garantert topp kvalitet fra alle leverandører, men du har mulighet til å spare en del på reparasjoner ved å finne den rette leverandøren som leverer like god kvalitet som billeverandør.

Med de nye EU reglene øker mulighetene for å reparere bilen din billigere på grunn av økt konkurranse. Det er ikke uten utfordringer å velge leverandør, men ved å undersøke litt i forkant, kan du spare mye på bildeler med de nye reglene.