BIBIN

Ditt informasjonsbibliotek på nett

Hjem » Fettsuging er den permanente løsningen

Fettsuging er den permanente løsningen

Fettsuging

Fettsuging er en permanent kirurgisk operasjon og ingen midlertidig løsning. Det hele går rett og slett ut på å fjerne visse mengder av fett som befinner seg på problematiske områder. Hva betyr egentlig problematiske områder?

Et problematisk område er et sted på kroppen som det er vanskelig å slanke eller trene vekk fettet. Det er akkurat dette fettsuging er den perfekte løsningen for.

Fettet som befinner seg på disse områdene, er ofte vanskeligere å bli kvitt med ikke kirurgiske eller også naturlige metoder som:

  • Fysisk aktivitet og fettforbrennende trening
  • Endringer i kostholdet og fettfattig diett
  • Slankemetoder som for eksempel piller, te og pulver
  • Stressregulering

Fjerne fett naturlig versus fettsuging?

Ettersom de naturlige metodene kan for mange fungere veldig bra, så er det fremdeles enkelte steder på kroppen med fettansamling som forblir problematiske å bli kvitt. Selv med intens punkttrening på akkurat disse stedene så kan det være umulig.

De første slankende metodene vi tyr til er nok de mest naturlige, som er fysisk aktivitet og kostholdsendring. De fleste besitter den mest generelle kunnskapen om at et sunt og balansert kosthold er bra og ikke minst slankende for kroppen.

fettfjerning

Et sunt kosthold er bra for alle både av fysiske og psykiske grunner. Et bestemt valg over hva matinntaket ditt består av kan gjøre mye for kroppen og alt etter ens egen hensikt. Kirurgiske inngrep tas i de fleste tilfeller etter man har kvittet seg med det fettet en klarer ved naturlige metoder.

Maten har mye å si for kroppsbygningen vår

Maten eller dietten en går på kan reguleres etter ønske om for eksempel bygging av muskler. Da vil en sette fokus på inntak av, og mengden av protein. Bygging av muskler øker til bedre forbrenning og da forbrennes mer fett.

Skal man gå opp i vekt så er det økning av kalori inntaket, og da sier det seg selv at om en vil gå ned i vekt så er det å minske inntaket av kalorier som er viktig. Dette er varierende ettersom hver person har forskjellig forbrenning og har ulike utgangspunkter.

liposuction

Bare det å spise mindre enn det en forbrenner, så vil man gå ned i vekt. Hvor på kroppen man blir mindre vet man jo ikke sikkert. Steder som sidehåndtakene og lårene kan være vanskelige steder. Dette er noen av de stedene hvor flest tar fettsuging.

Løsningen som garanterer resultatet

Når dette er sagt, så er det en løsning som garantert vil hjelpe med å bli kvitt de mest problematiske fettansamlingene på kroppen. Fettsuging er som nevnt tidligere en permanent plastisk operasjon. En ting man må forstå før man legger seg under kniven, er det at fettsuging ikke er en slankemetode. Man vil ikke gå mye ned i vekt ettersom det ikke er hensikten med inngrepet. Endringene etter fettsuging vil kunne sees i speilet og merkes på klærne, men ikke synes så godt på vekten.

Ikke for alle

Det er faktisk slik at fettsuging er anbefalt og skal helst utføres på de som er normalvektige. Kirurgene setter som regel en øvre grense på en BMI på 30. Siden fettsuging er en kosmetisk plastikk operasjon, så er dette ikke et inngrep en kan få statlig støtte til. At inngrepet er kosmetisk betyr at det ikke er en syklig eller alvorlig grunn for en slik operasjon, og den tas kun for det estetiske.

Om man altså er normalvektig samt aktiv og sunn, så kan dette målrettede inngrepet være et alternativ. Fettsuging er på mange måter som figurforming. Kirurgen kan jevne ut og definere deler på kroppen ut ifra ens estetiske ønsker.

Fettsuging er et populært kombinasjonsinngrep

Det er mange som tar fettsuging etter en slankeoperasjon eller kombinerer det med andre typer inngrep. Det går nemlig an å kombinere fettsuging med andre operasjoner som for eksempel:

  • Ansikts løft
  • BBL
  • mageplastikk
  • Bryst reduksjon

Fettsuging liposuction

Under selve operasjonen, så fjernes eksisterende fettceller og de kommer aldri tilbake. Fettcellene som ligger igjen, kan likevel utvides om man har et høyt kaloriinntak. Personer som egner seg best som kandidater er de som allerede har god kontroll over egen helse, et godt balansert kosthold og er fysisk aktive. Det er viktig at man følger informasjonen som blir gitt av kirurgen, og forbereder seg godt da det tross alt er en operasjon.

Kilde: