BIBIN

Ditt informasjonsbibliotek på nett

Home » Kategori: Dagligdags

Hvordan opplever ansatte bytte av kantineleverandør

kantineleverandør

Når man bytter kantineleverandør eller endrer fra internt driftet kantine til eksternt driftet, så vil man måtte forvente en reaksjon fra ansatte

Hvis man bytter kantineleverandør på grunn av sparetiltak, så vil man ofte hente inn et kantinetilbud hvis man skal spare inn på forskjellige deler av tilbudet, og det kan bety i noen tilfeller at man bytter leverandører på forskjellige produkter.

Ansatte venner seg til tilbudet de har og selv om man tenker at bruk av andre produkter ikke har noen betydning, så kan dette påvirke ansattes opplevelse av kantina. Det kan derfor være viktig å vurdere tilbudet i sin helhet i forhold til byttet av leverandør, også i forhold til at prisen kan innebære endring i produktutvalget.…

Restauranter i Norge under og etter pandemien

Restauranter i Norge

Folk flest er nok klar over at pandemien har vært en svært tøff periode for utelivs- og restaurant bransjen. Dette gjelder selvfølgelig ikke kun i Norge, men i store deler av hele verden.

Her i landet har vi vært litt heldigere enn i andre land da restauranter i Norge har kunnet holde delvis åpent i de verste periodene. Det har også vært satt i gang nasjonale hjelpetiltak for å redde restauranter i Norge. Dessverre har ikke alle klart å overleve pandemien.

Det er enda tidlig

Å få en fullstendig oversikt over skjebnen til restauranter i Norge under og etter pandemien er i tidligste laget. Forhåpentligvis er det verste over, men pandemien er dessverre ikke fullstendig over.…

Fastfood i Oslo vil øke i fremtiden

Fastfood Oslo

Fastfood er ikke et nytt konsept selv om en kanskje føler at dette er noe vi har oppfunnet i den moderne tid. Det er heller ikke de kjente store fastfood kjedene som står for mesteparten av alle de ulike slagene og salgene i verden. Store deler av verdens befolkning spiser mange av sine daglige måltider ved gateboder og enkle retter solgt på gatehjørner på verdensbasis.

En tenker kanskje at USA er det stedet som oppfant denne typen mat, men mennesker har tydd til hurtigmat i flere tusen år, og lenge før USA i det hele tatt eksisterte. Her i Norge hadde vi for 70 år siden noe de kalte for automatkafeer og det var datidens moderne fastfood i Oslo.…

Psykologer er like viktige som fastleger

psykolog

En psykolog jobber jo med mennesker, og ofte er det mennesker som har gjennomgått mye vanskelig og derfor behøver en psykolog flere egenskaper i tillegg til bare utdannelsen sin. Det spiller ingen rolle hvor gode papirer en har hvis de menneskelige egenskapene mangler. Nøkkelord for en psykologs personlige egenskaper er:

Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Være flink til analytisk tenkning. Empatisk Profesjonell

Å arbeide med mennesker som har opplevd traumatiske hendelser kan være vanskelig for den profesjonelle som skal hjelpe. Det er ikke bare å ta på seg jobbeklærne og legge følelsene fra seg når en går på jobb. Å finne balansen mellom seg selv som person og seg selv som en profesjonell psykolog, og det å kunne bruke egne erfaringer i tillegg til arbeidserfaringer i hvert enkelt tilfelle, skiller de gode fra de beste.…

Tannbleking i dag, gjøres av flest hjemme

Tannbleking er rimeligere på nett

Tannbleking og ønsket om flotte hvite tenner er faktisk ikke et nymotens fenomen. Hvite tenner og et hvitt smil er mer enn noe annet et tegn på ungdommelighet og velstand. Slik er det i dag og det samme har det vært opp gjennom historien.

Heldigvis lever vi i en tid hvor utviklingen har kommet så langt at produktene som er tilgjengelig på markedet gjør jobben den skal. Samtidig er det for luksus å regne i en travel hverdag at vi kan bleke tennene og fjerne misfarginger hjemme i vår egen stue, til priser vi alle har råd til.

Hvite tenner er ikke et nytt ønske

Mange tror kanskje at lengselen etter et flott smil og hvite tenner er en bivirkning av dagens sosiale medier og hysteriet bak alle selfier og likes.…

Slik kan kosttilskudd endre din helse

Slik kan kosttilskudd endre din helse

Helsen er det viktigste vi mennesker har her i livet. Vi kan tjene så mye penger vi bare vil, nyte livet i luksus, ha gode forhold, og en flott jobb. Uten god helse er derimot livet rett og slett ikke en dans på roser – det kan de som sliter med sykdommer skrive under på hver en dag.

Noen sykdommer er uunngåelige naturligvis, men mange av sykdommene kan også unngås. Problemet er bare at vårt kosthold simpelthen ikke inneholder nok næring til at kroppen klarer å unngå sykdommer – og ofte spiser vi for mye av feil næring, slik at kroppene våre blir direkte syke!

Det er derimot vanskelig å endre kostholdet helt, og til tider kan dette være ekstremt lite motiverende.…