Ulemper med online kjøp av møbler fra utenlandske leverandører

Hvilke ulemper kan vi komme borti når vi kjøper møbler fra utenlandske leverandører? Det varierer hvordan utenlandske leverandører håndterer nettsalg mot norske kunder, og det gjør også at din opplevelse ved bruk av leverandørene kan variere.
MVA og toll på spisebord fra utlandet
Om du nå bestemmer deg for at du skal ha et nytt spisebord. Hva må du tenke på om du finner bordet du vil ha på nett og det viser seg å være fra en utenlandsk leverandør? Du må ta høyde for MVA og toll på spisebord fra utlandet. Noen utenlandske leverandører har opprettet lagre i Norge slik at de selv kan innføre varene og betale MVA og toll før varene sendes videre til kunden. Men om de ikke gjør det, må du regne med å få en separat regning på MVA og toll på det totale beløpet spisebordet koster, inkludert frakt. Flere fraktfirmaer vil i tillegg ta et gebyr fra privatpersoner når de må fortolle for deg. Det vil si at det du kjøper får noen påslag. Disse må du regne med i prisen når du bestiller. Ellers blir gjerne bordet dyrere enn du først hadde tenkt deg
Bruk av spedisjonsfirma
Når vi velger å kjøpe møbler i fysisk butikk, håndterer butikken MVA og toll for oss. De innfører varene, som oftest ved bruk av spedisjonsfirma som fortoller varene for dem. På denne måten slipper vi å forholde oss direkte til fortollingen og kan stole på at prisen vi får oppgitt er den vi forventer å betale. Spedisjonsfirmaene har skjermet vanlige forbrukere og butikker fra kompleksiteten med MVA og toll for innførsel av varer fra utlandet.
Den store forskjellen mellom kjøp av møbler fra utlandet og spisebord hjemme, er at vi ofte selv må håndtere MVA og toll på varene vi kjøper. Dette slapp vi tidligere da butikkene brukte spedisjonsfirmaer for å håndtere dette for dem, og prisene inkluderte allerede MVA og toll for oss.